Melek Yatırımcılık Gitti Yerine Hami Yatırımcılık Geldi !
Peki ne demek istiyoruz Hami Yatırımcılık Derken ?
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ‘ın Gençlik Kurulu , 6-7 Aralık 2013 tarihlerinde düzenlediği “İş dünyasında Rızk ve Risk ikilemi” konulu .Yaklaşık 7000 Girişimciyi bir arada buluşturduğu “4. Uluslararası Genç İşadamları Kongresi”nin açılışında MÜSİAD için ‘Rızk’ kavramının maddi kazançtan daha fazlasını ifade ettiğini ve ‘Risk’ kavramını da yüzeysel anlamıyla değil, toplumsal sorumluluk bilinciyle ele aldıklarını söylemişti ve 4. Uluslararası Genç İşadamları Kongresi’nde (Ugik-2013’te) global girişimcilik eko sisteminde yeni bir kelime ile ortaya gaziantep escort bayançıktı, Melek Yatırımcılık adıyla bildiğimiz aslında meleklikten çok uzak olan, yine yurtdışından dilimize geçen yatırımcılık modeline alternatif olarak ülkemiz değerlerinin, kültürünün ve ekonomisinin bir harmanı olan Hami Yatırımcılık modelini sundu..
Peki Nedir Bu Hami Yatırımcılık ? Önce Fikri Oluşturan Kurum Genç Musiad ‘ın Başkanının Tanımına bakalım,
Genç MÜSİAD Başkanı Faruk Akbal, Melek Yatırımcılık modeline alternatif olarak “Hami Yatırımcılık” modelini geliştirdiklerini belirterek, “Bu kavramı sil baştan değiştirmedik. İçine hem büyüyen yeni dünyayı kattık, hem de iletişimi, bilimi ve teknolojiyi öz değerlerimizle harmanlayarak, kendi yatırım modelimizi geliştirdik” diyor ve ekliyor.
Hami Yatırımcılık İşin Merkezine Kazancı Değil Genç Girişimciyi Koyuyor
Girişimcilerin doğru desteklerle buluşması ve doğru şekilde motive edilmesinin çok önemli olduğunu dile getiren Akbal, “Çalışma hayatına, tek başına başarısızlığı tadarak başlayan bir gencin, girişimciliğe küsmesi de özel olarak ele alınması gereken önemli bir problemdir. Gençleri kıran kırana bir rekabete sürükleyen, hızlı zengin olmanın formülleriyle büyüleyen bir anlayış, girişimcilerimizi kapitalizmin ürkütücü dalgalarına terk etmektedir. Girişimcilerimizi bu yıkıcı dalgalardan koruyabilmek adına, Melek Yatırımcılık kavramını detaylı bir şekilde ele aldık” diyor.
Hami Yatırımcılık modelinde işin merkezine kazancı değil genç girişimciyi koyduklarını dile getirenAkbal, şunları kaydediyor: “Hami Yatırımcılık modelinde, hami yatırımcı yatıracağı sermayeye karşılık en fazla yüzde 40 hisse satın alabilecektir. Çünkü genç girişimcinin, işinin hep birincil sahibi olarak kalmasını önemsiyoruz. Hami Yatırımcılık, yatırımcının sadece nakdi sermaye koymasının yetmeyeceği bir anlayıştır. Yatırımcılarımız, ‘Hami‘ isminin gereğini yerine getirerek gençlerimizin evvela önündeki sisi aralayacak ve onlara kimi zaman bir abi, kimi zaman bir öğretmen, kimi zaman da bir ortak olarak yaklaşacak ve gelişimlerine adım adım değer katacaklardır.
Hami Yatırımcılık kültürünü gençlerle hızlıca buluşturmak için ‘100 Fikir 100 Şirket, 10 Milyon Destek‘ projesini 2 ay önce başlattık ve bugün 500 nitelikli proje başvurusu ile karşınızdayız.
Ümidimiz bu başvuruların Türkiye ve dünyada dünyada ses getirecek projeler olmasıdır.”
Yeni Modelin İlk Uygulamaları İşin Merkezi ve 100 Fikir 100 Şirket
Hami Yatırımcılık yatırım modelinin ilk uygulamaları Genç MÜSİAD Girişimcilik Birimi tarafından projelendirilen İşin Merkezi ve 100 Fikir 100 Şirket projeleri. Genç MÜSİAD YK Üyesi veGirişimcilik Birim Başkanı Ömer Ekinci, İşin Merkezi projesinin yeni yılla birlikte atağa geçeceğini şu sözlerle ifade ediyor: “100 girişimciyi aynı çatının altına toplayacak olan İşin Merkezi yeni yıldaTürkiye’nin en büyük Kuluçka Merkezi olarak geliyor. Takipte kalın.”
Ömer Ekinci, MÜSİAD olarak ekosisteme getirdikleri yeni yatırımcılık anlayışının ve modelin farklılıklarının daha iyi anlaşılabilmesi için; projesi olan girişimcilerin İşin Merkezi ve 100 Fikir 100 Şirket 10 Milyon Destek projelerine başvurmalarını ve bu modeli bizzat deneyimlemelerini istiyor.
İşin Merkezi projesini www.isinmerkezi.com web adresinden, 100 Fikir 100 Şirket 10 Milyon Destek projesini ise www.100fikir100sirket.com web adresinden inceleyebilirsiniz. 100 Fikir 100 Şirket projesi ilk dönemi için 31 Aralık tarihine kadar başvuru alınmaktadır.
Ve İşte Rızk ve Risk İkilemi..
Kaynak : http://www.girisimhaber.com